Om oss

Historik

Vi är ett privatägt familjehotell som öppnade 1992 som Linköpings STF Vandrarhem med 24 rum. Byggnaden är från 70-talet och har 6 våningar inklusive entréplan, det finns en hiss i huset.

Under åren har vi utvecklat och byggt om hotellet till att idag kunna erbjuda 43 rum fördelat på hotell - och vandrarhemsrum samt hotellägenheter med totalt över 100 bäddar. Alla lägenheter har kök och ett stort antal rum har eget pentry och det finns även ett gemensamt gästkök. 

Vi är franchisetagare till STF (Svenska Turistföreningen) och genom Hotelstars har vi utsetts till ett trestjärnigt hotell.

Vi har höga ambitioner med vår verksamhet och vill skapa ett bra och funktionellt boende med stor valfrihet för våra gäster, Komfort - Valfrihet - Omtanke  - är det vi alltid strävar efter att kunna erbjuda dig som gäst hos oss

Våra rum

Vi har fräscha,bekväma hotellrum och arbetar fortlöpande med att höja kvaliteten. Som exempel har vi bytt ut flertalet sängar samt renoverat ett antal badrum. Våra Comfortrum har pentry med porslin och både kyl - och frysskåp samt micro och spishäll. Alla rum har badrum med dusch.På samtliga rum finns telefon med eget direktnummer, TV  med Viasats programutbud, HDMI uppkoppling och gratis WiFi. Det finns strykjärn och strykbräda, hårtork och säkerhetsskåp samt vattenkokare i samtliga rum.     

Läget

Ni hittar oss mitt i Linköpings City med närhet till kultur, shopping, restauranger och sevärdheter. Från hotellet har ni gångavstånd till exempelvis sport och simhall och Universitetsjukhuset  och till Linköpings Konsert & kongress är det ca 10 minuters promenad. 

Miljöarbete

Att göra miljömedvetna produktval och källsortera känns som en självklarhet för oss, vi har förnyatt vårt STF:S Hållbarhetslöfte 2022 vilket vi är mycket stolta över! Hoppas du som gäst uppskattar det arbete vi gör för en mer hållbar vistelse.Vi deltar även i Swedish welcomes utvecklingsmetod "Swedish Welcome logotypen kännetecknar verksamheter som är seriösa i sitt arbete och som jobbar aktivt för en bättre gästupplevelse och en hållbar utveckling."

Säkerhet

Vi är måna om att kunna erbjuda våra gäster ett tryggt boende. Samtliga rum och utrymmen har brandlarm som är direktkopplat till SOS-alarm.

 Under de tider receptionen ej har öppet sker tillsyn av AVARN security AB

GDPR - hur vi behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen


Välkommen till ett hotell i city - Linköpings Cityhotell2019 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
8 Rated by Guests