Om oss

Historik

Vi är ett privatägt familjehotell som öppnade 1992 som Linköpings STF Vandrarhem med 24 rum. Byggnaden är från 70-talet och har 6 våningar inklusive entréplan, det finns hiss i huset.

Under åren har vi utvecklat det och byggt om hotellet till att idag kunna erbjuda 43 rum fördelat på hotell - och vandrarhemsrum samt hotellägenheter med totalt över 100 bäddar. Ett stort antal rum har eget pentry men det finns även ett gemensamt gästkök. 

Vandrarhemsrummen är anslutna till STF (Svenska Turistföreningen) och genom http://www.hotelstars.eu (branschorganistaionen VISITA ) har vi utsetts till ett trestjärnigt hotell garni (frukosthotell).

Vi har höga ambitioner med vår verksamhet och vill skapa ett bra och funktionellt boende med stor valfrihet för våra gäster, Komfort - Valfrihet - Omtanke  - är det vi alltid strävar efter att kunna erbjuda dig som gäst hos oss

Våra rum

Vi erbjuder våra gäster fräscha,bekväma hotellrum och arbetar fortlöpande med att höja kvaliteten. Som exempel har vi köpt in nya sängar och bytt ut under maj månad 2017 och även renoverat ett antal badrum. Våra Comfortrum har pentry med porslin och både kyl - och frysskåp samt micro och spishäll. Alla rum har badrum med dusch, telefon med direktnummer, smart TV  med Viasats programutbud, HDMI uppkoppling och gratis WiFi. Det finns strykjärn och strykbräda, hårtork och säkerhetsskåp samt vattenkokare i samtliga rum.     

IMG_3192.jpg#asset:1191

Läget

Ni hittar oss mitt i Linköpings City med närhet till kultur, shopping, restauranger och sevärdheter. 

Från hotellet har ni gångavstånd till exempelvis sport och simhall, till Universitetsjukhuset  samt Linköpings Konsert & kongress är det ca 10 minuters promenad. 


IMG_0497.JPG#asset:1151

Miljö/Säkerhet

Att göra miljömedvetna produktval och källsortera känns som en självklarhet för oss.

 I vår frukostbuffé som serveras dagligen har vi ett urval av ekologiska produkter.

Vi är måna om att kunna erbjuda våra gäster ett tryggt boende. Samtliga rum och utrymmen har brandlarm som är direktkopplat till SOS-alarm. Under de tider receptionen ej har öppet sker tillsyn av NOKAS security.


Välkommen till ett hotell i city - Linköpings Cityhotell


Våra samarbetspartners